NBSV steunt STCB weer

Ook dit jaar adopteert de NSBV weer een nest op Bonaire via STCB en viel de keuze op een noordelijker gelegen strand: Playa Chikitu. Inmiddels is het eerste bericht over het nieuwe nest binnen:

Hoi Peter,

Wij hebben goed nieuws voor jullie! We hebben een nieuw nest gevonden op Playa Chikitu. Aangezien jullie graag een nest willen op dit strand, zouden wij dit nest graag aan jullie toekennen. Naar verwachting is dit nest gelegd door een groene schildpad. Bijgevoegd een foto van het spoor dat de schildpad heeft achter gelaten op het strand en helemaal links in de foto is de kuil van het nest te zien! Voor nu is het nog even afwachten tot het nest uit zal komen. Naar verwachting zal dit eind september, mogelijk begin oktober plaatsvinden. Mochten jullie in de tussentijd nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

Ontzettend bedankt voor jullie steun aan de zeeschildpadden van Bonaire.

Met vriendelijke groet,

Floor van Schalkwijk

Communications & Fund Development

Sea Turtle Conservation Bonaire

nest schildpadden BonaireLink de nestkuil, rechts het spoor van de zeeschildpad terug naar de zee.Certificate of Adoption 2023Certificate of Adoption 2023

Doelstelling NBSV

De NBSV verstrekt informatie over huisvesting, verzorging en kweek van schildpadden die zich in gevangenschap bevinden en over schildpadden in hun natuurlijke leefomgeving. Daarnaast steunt zij nationale en internationale beschermingsprojecten en organiseert landdagen waarop Belgische en Nederlandse liefhebbers van deze dieren elkaar kunnen ontmoeten.

Trionyx cover